Kvälls dopp!

Efter behandling hos ostepaten dagen innan .Och vaknade av att det värkte i nacke och i axlarna . Men kom upp och iväg till jobbet . Och meddelande från Mikael som önskade godmorgon från Kina . När jag går upp så är det lunch där .

Varmt och svettigt på jobbet och betydligt lugnare när det inte är så många barn .

Eftersom min bror ville åka och bada dagen innan .

Så hörde jag av mig till han och frågade om det blev bad . Vi åkte iväg till Amundön och badade det var gott i vattnet och skönt att svalka av sig . Både jag och Emil började bli hungriga frågade Johan om vi skulle käka nåt . 

Vi kom till stället där vi skulle äta och mitt tålamod är inte det bästa när jag hungrig. I väntan på Maten  fick jag och Emil skrattanfall för min bror var lite grinig och vi kunde inte sluta skratta .Maten kom och smakade så gott och mätt blev man .

 Väl hemma så blev det dusch och läggdags för orka upp ur sängen . 

/Eva 

8 kommentarer Lägg till

 1. Peak skriver:

  Måste bara fråga vad osteopaten är för något? Har aldrig hört tals om en sådan.

  1. sputnik56 skriver:

   Om osteopati

   Hälsa är mer än frånvaro av sjukdom och inom osteopatin anser vi att hälsa och livskvalité påverkas både av kroppens funktion och vår omgivning och sammanhang. Människan är en helhet där allting samverkar och vår förmåga att hantera situationer och påfrestningar påverkar hur vi mår. Osteopatin har ett hälsofrämjande perspektiv och är, genom att fokusera på kroppens funktion och de faktorer som skapar hälsa, ett komplement till sjukvården.

   Osteopati är en form av manuell medicin som innebär att man använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Osteopater behandlar inte bara det område som gör ont utan försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått. Genom att förbättra funktionen påverkas bl.a cirkulationen, det lymfatiska systemet och nervsystemet så att kroppens självläkning kan 

  2. sputnik56 skriver:

   Ursäkta Peak . Jag fick inte med mig hela texten jag gör ett försök sen när jag kommer hem .

  3. sputnik56 skriver:

   Hej Peak !Hälsa är mer än frånvaro av sjukdom och inom osteopatin anser vi att hälsa och livskvalité påverkas både av kroppens funktion och vår omgivning och sammanhang. Människan är en helhet där allting samverkar och vår förmåga att hantera situationer och påfrestningar påverkar hur vi mår. Osteopatin har ett hälsofrämjande perspektiv och är, genom att fokusera på kroppens funktion och de faktorer som skapar hälsa, ett komplement till sjukvården.

   Osteopati är en form av manuell medicin som innebär att man använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Osteopater behandlar inte bara det område som gör ont utan försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått. Genom att förbättra funktionen påverkas bl.a cirkulationen, det lymfatiska systemet och nervsystemet så att kroppens självläkning kan fungera optimalt. Behandlingen sker utifrån varje persons individuella förutsättningar för att skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående.

   Grundfilosofi
   Osteopatin vilar på fyra grundprinciper. Alla delar av kroppen fungerar på ett integrerat sätt och är beroende av varandra. Om funktionen i en del påverkas så måste resten av kroppen anpassa sig och kompensera för detta vilket kan leda till stelhet, inflammation, smärta och annan påverkan på hälsan. När kroppen är fri från restriktioner så fungerar kroppens självläkande förmåga som bäst. Grundprinciperna kan sammanfattas som:

   Människan är en helhet.
   Kroppen är självreglerande och självläkande.
   Kroppens struktur och funktion är beroende av varandra på alla nivåer.
   Rationell behandling baseras på dessa principer.
   Vad gör en osteopat?
   Osteopater använder en bred repertoar av mjuka manuella tekniker för att förbättra kroppens funktion. Innan behandling är det viktigt att hitta orsaken till besvären och
   osteopater använder sina händer för att undersöka var i kroppen det finns obalanser och restriktioner. Osteopaten kan också ge råd om träning, kost och andra livstilsfaktorer som påverkar hälsan.

   När kan man få hjälp av en osteopat?
   Osteopater kan behandla personer i alla åldrar från barn till äldre. Dock är det i Sverige för närvarande inte tillåtet att behandla barn under åtta år. I andra länder är det vanligt att osteopater behandlar även små barn. Osteopatins breda tillämpning och lugna och mjuka metoder lämpar sig väl för såväl barn, vuxna och äldre. Osteopater är tränade att behandla personer med olika typer av besvär. Det kan vara akuta besvär i samband med skador eller långvarig smärta orsakad av arbetsrelaterad stress och överbelastning. Några exempel är: rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, idrottsskador, förslitningsskador och stress.

   1. Peak skriver:

    Låter som om det är något som är värt att testa. Jag är själv lite dålig på att uppsöka sådana här alternativa behandlingar. Blev faktiskt övertalad av att pröva kinesiologi och det var nytt. Man måste våga testa på allt innan man kan uttala sig om det. Tack för en utförlig beskrivning, alltid lär man sig något nytt.

   2. sputnik56 skriver:

    Absolut värt att testa. Jag går eftersom jag vill hålla mig skadefri jag träna ganska mycket . Plus att jag har ett tungt jobb .Har haft problem med min nacke ett tag som gick ner över axlarna. Går till en jätteduktig tjej .

   3. Peak skriver:

    Tack för tipset!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s