om mig

Du kom genom natten med ögon klara som vatten

Den här kommer en sida som kommer innehålla lite om allt .

Jag heter Eva och jag var 6år när jag började i skolan eftersom fyller år så sent på året.Min fröken som jag hade i skolan jag kunde inte förstå vad var som var fel för allt jag skrev blev omkastat matte gick inte bara det blev bara fel och fröken ringde hem till min mamma och förklarade att inget fungerade i skolan för mig så hon skickade mig till special lärare men allt blev i alla fall . Jag fick en ny fröken när jag började i fyra och min första matte läxa med mig hem hur skulle jag lösa det för det stod helt stilla i mitt huvud jag visste inte hur jag skulle göra ,som tur var min moster hemma som bodde hos min morfar gick upp till dom min moster förklarade så jag fattade då gick allt bra ,sen kom jag hem igen och hela matte läxan blev fel fick naturligtvis sitta kvar efter skolan dagen efter för jag inte hade gjort min läxa i matte ,Det slutade med samtal hem till mamma jag skulle skickas upp till BUP för utredning men jag fick göra lite tester men inget mera. Åren gick jag började i sjuan jag hade fortfarande problem med matten ,skrivningen funkade bättre det hjälpte att skrev ner allt på ett kollegieblock för att pränta ner allt som stod i böckerna och för att memorera allt det hade blivit ett sätt för mig som funkade jag har alltid varit envis så jag kämpade mig sjuan och nian ,matten funkade inte där fick jag stöd från min moster tur att hon finns .

Började i gymnasiet äntligen en kurs där jag slapp att räkna. Jag var 26 år när jag fick redan på att jag hade att jag hade dyslexi och dyskalkyli för mig så var det en stor lättnad för jag hade alltid tror det var nåt fel på mig ,för jag hade alltid fått höra att jag var dum i huvudet men i dag vet jag att jag inte är det .

För många år sen gick jag på en matte kurs för dyskalkyli träffade där en lärare som hade tålamod med mig för jag fick verkligen panik när jag såg siffror framför mig jag tänkte tillbaka när vi skulle ha matte i skolan och inget funkade för mig . Satt jag jämte min moster när hon skulle förklara så gick det jättebra men så fort hon gick så fick jag panik ,när jag kom till skolan och skulle får det rättat dag efter så var alla tal fel . Och min lärare så när jag gick grundskolan förstod du inte talen hur du skulle räkna ,du är ju lite dum i huvudet fick jag höra. Länge trodde jag på det så här i efterhand så vet jag att är inte dum i huvudet det var bara att jag fick panik när jag såg siffror framför mig .

Det gick många år innan jag vågade gå till komvux på kvällarna jag kämpade vidare med talen tills vi skulle börja med minus talen jag började att gråta av panik för jag visste att jag inte skulle fixa det .

Då sa han rita en stor cirkel där du skriver allt som är jobbigt i en dyskalkyli vardag jag gjorde ,Minus ,räkningar ,plus , och så vidare det hann bli många saker i den cirkel ..

Idag funkar det bättre för jag har ett block där jag skriver upp alla räkningar från Januari till December då vet jag att jag har koll på utgifterna och jag kastar fortfarande om bokstäverna ibland men mina arbetskamrater är medvetna om det att jag ett dolt funktionshinder . Och när jag är trött så flyter alla bokstäver ihop för mig och jag har hjälpmedel som funkar för mig .

Idag finns hjälpmedel som lärare kan lära ut som kattmetoden jag har inte prövat den . ger ut webb adress till http://www.dyslexiforeningen .se

Och jag vill inte vara som alla andra ,Jag vill bara vara mig själv och jag bär mitt huvudet högt och jag jag är öppen och talar om att jag mitt funktionshinder och jag är inte rädd för allt skall bli fel längre ,

/ Eva

11 kommentarer Lägg till

 1. kimmkimselius skriver:

  Härlig presentation ❤
  Kram Kim

 2. macilane skriver:

  Jag har svårt att läsa din blogg på min iPhone – går det inte att ställa in din blogg för mobilutseende, tro? De andra bloggarna, som jag har nöjet att följa, har sådana inställningar.

  1. sputnik56 skriver:

   Har inte kollat det ,skall göra det . Tack för tipset

 3. Josef Boberg skriver:

  Strongt skrivet – och fortsatt all Lycka till !

  1. sputnik56 skriver:

   Josef får jag följa din blogg ?

   1. Josef Boberg skriver:

    Javisst – gärna – men det är sällan jag gör nya blogginlägg.

    Det har bara blivit 35 st sedan bloggstarten 2007. Men måhända kan Du hitta något intressant i de gamla blogginläggen i detta register.

    Men efter blogginläggen finns där också en del kommentarer länkade – som det kan finnas ett eller annat tänkvärt i också, förhoppningsvis… 🙄

   2. sputnik56 skriver:

    Tittar in på din blogg ,

 4. anmara skriver:

  Storgillar din presentation och dina inlägg! Fortsätt bara!

  1. sputnik56 skriver:

   Tack vad glad jag blir

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s